Kom je in jouw job in aanraking met nieuwkomers? In de begeleiderspocket ‘Aan de slag met nieuwkomers’ staan we stil bij de begeleidershouding om hen een veilige plek te bieden en samen activiteiten te organiseren.

Nieuwkomers vinden niet altijd de weg naar het jeugdwerk. Hoewel zij geëngageerd zijn, is het voor hen niet altijd vanzelfsprekend om te participeren aan het aanbod. Het lijkt wel een paradox: enerzijds willen de jongeren zeer graag deelnemen aan een activiteit of een traject volgen, anderzijds is het moeilijk voor hen om er te zijn.

Liesbet, vormingswerker bij JES Gent, schreef er een begeleiderspocket over: “Nieuwkomers zijn ook gewoon jong. Maar het is voor hen niet altijd vanzelfsprekend om deel te nemen aan activiteiten. Daarom is het belangrijk om niet het engagement van de jongeren in vraag te stellen, maar wel het aanbod. Daarom werkten we een bundel uit om te focussen op hoe we in het hier en nu samen activiteiten kunnen beleven.”

In deze pocket nemen we jou mee in onze manier van werken. Voor JES is het cruciaal om met jongeren op maat, competentieversterkend en integraal te werken. Daarnaast hebben we in de publicatie aandacht voor een veilige omgeving voor nieuwkomers, vrijwilligers en begeleiders; de begeleidersrol; wat een jonge nieuwkomer zo uniek en zo gewoon jong maakt; het organiseren van activiteiten; laagdrempelig jeugdwerk …

Wil jij je graag laten onderdompelen en kennis maken met onze nieuwkomerswerking? Dan kan je via de JES Academy de vorming ‘Aan de slag met nieuwkomers’ volgen.

Of vraag de publicatie aan via onderstaand formulier, wij bezorgen de publicatie in je mailbox.

GIVE AWAY: we geven maar liefst 100 gedrukte exemplaren weg van de pocket ‘Aan de slag met nieuwkomers’. OP = OP (Bestel enkel een gedrukt exemplaar als je het geen stof laat vergaren. We denken aan het milieu!)

In deze pocket nemen we jou mee in onze manier van werken. Voor JES is het cruciaal om met jongeren op maat, competentieversterkend en geïntegreerd te werken.

Aan de slag met nieuwkomers – digitale versie (PDF)


Naam:
Voornaam:
Functie:
Organisatie:
Email: