brochures

Blogarchief

06-11-2023

Gender en de stad: Les filles (ne) traînent (pas)

Gender en de stad: Les filles (ne) traînent (pas)

Gender en de stad: Les filles (ne) traînent (pas) is de recentste publicatie van het team Jeugdparticipatie van JES. Het is een bundeling van twee essays, een fotoreportage met theoretisch kader en twee interviews, een verzameling perspectieven van onze jongeren en andere experten. Meer info vind je hier.

Voor 8 euro te verkrijgen bij:

Indien het voor jou niet lukt om het boek aan te kopen bij één van deze locaties, dan kan je altijd een mailtje sturen naar participatie@jes.be. We bekijken dan samen hoe het boek tot bij jou kan geraken!

Gratis te downloaden in 4 delen:

(more…)
26-10-2022

Creatieve en digitale inspiratievoormiddag op 10 november in het Open Lab van JES Gent

Op 10 november geven we een inkijk in het Open Lab van JES Gent. Deze inspiratievoormiddag is georganiseerd voor begeleiders, leerkrachten, partners, geeks en welzijnswerkers die met jongeren in contact staan. In deze voormiddag tonen we good practices over ‘hoe jongeren motiveren om workshops te volgen waarin ze digitaal versterkt worden’.

(more…)
21-04-2022

Vorming Aan de Slag met Jongeren is terug op 9-10 juni

Benieuwd naar hoe wij aan de slag gaan met jongeren in een stedelijke context? Op zoek naar kennis en praktijkvoorbeelden om zelf te gebruiken? JES Academy organiseert opnieuw de vormingstweedaagse “Aan de Slag met Jongeren” op 9 en 10 juni bij JES Brussels!

(more…)
16-09-2021

Save the date! Studienamiddag stedelijk leiderschap woensdag 27 oktober

De hele maand oktober zetten we stedelijk leiderschap in the picture. Stedelijke leiders zijn jongeren die zich onderscheiden door hun engagement, door de manier waarop ze anderen inspireren, versterken en verbinden. Met JES gaan we op zoek naar een manier om deze jongeren in hun groei naar stedelijk leiderschap te ondersteunen.

(more…)
06-01-2021

Aan de slag met nieuwkomers? Vormingswerker Liesbet schreef er een pocket over!

Kom je in jouw job in aanraking met nieuwkomers? In de begeleiderspocket ‘Aan de slag met nieuwkomers’ staan we stil bij de begeleidershouding om hen een veilige plek te bieden en samen activiteiten te organiseren.

(more…)
14-05-2019

Aan de slag met jongeren

Een verslag van de eerste JES Academy-vorming voor professionals.
Al 35 jaar is JES aan het werk in een stedelijke context met jonge mensen. Door goed te luisteren naar de noden van de doelgroep, participatie als kompas te gebruiken en een eigenzinnige koers te varen, heeft de organisatie innovatieve methoden, procedures en processen ontwikkeld. JES creëert een context waar stedelijke jongeren zichzelf kunnen versterken. En kiest er na al die jaren voor om zijn expertise en good practices te delen binnen de JES Academy.

(more…)