Benieuwd naar hoe wij aan de slag gaan met jongeren in een stedelijke context? Op zoek naar kennis en praktijkvoorbeelden om zelf te gebruiken? JES Academy organiseert opnieuw de vormingstweedaagse “Aan de Slag met Jongeren” op 9 en 10 juni bij JES Brussels!

Tijdens de vorming staan 3 thema’s centraal: wat moet je weten over jongeren, hoe ga je met hen in interactie en hoe werk je versterkend.

Al meer dan 35 jaar zetten we ons in voor jongeren in de stad en dat in wijken en met een doelgroep die zich vaak laat omschrijven als kwetsbaar. In deze tweedaagse vorming nemen wij je mee en geven we je de basis van onze manier van werken.

De vorming is een meerwaarde voor iedereen die met jongeren in contact komt. We denken onder andere aan professionals uit de volgende sectoren:

  • Jeugdwerk
  • Toeleiding naar werk en opleiding (trajectbegeleiders, coaches, …)
  • Onderwijs (leerkrachten, JOJO medewerkers, …)
  • Sociaal-Cultureel werk (opbouwwerkers, bibliotheken en ontmoetingscentra, maatschappelijk werkers, …)
  • Politie en maatschappelijke veiligheid (agenten, toezichters, …)
  • Steden en gemeenten (jeugddiensten, participatieprojecten, …)
  • Privé sector (organisaties die veel jongeren aannemen of als klanten hebben, …)

Alle praktische info en mogelijkheid tot inschrijven vind je hier. De vorming gaat door bij JES Brussels (Werkhuizenstraat 3 – 1080 Sint-Jans-Molenbeek) op 9 en 10 juni van 9u30-16u30.

We hebben zelfs een vorming op maat uitgewerkt ‘Je Kiffe Bruxelles – Aan de Slag met Jongeren in de Grootstad’ voor Brusselse politieagenten om hen mee te nemen in de Brusselse grootstedelijke en superdiverse context, in de achtergrond en leefwereld van jongeren en we willen hen extra handvaten aanreiken om met het stedelijk jongerenpubliek in interactie te treden.

Meer info: https://jesacademy.be/je-kiffe-bruxelles/

Vragen? Stuur een mailtje naar academy@jes.be

MEER INFO & INSCHRIJVEN

Vragen? Stuur een mailtje naar academy@jes.be