Wat moet ik weten over jongeren?

Wist je dat de hersenen van jongeren tussen 14 en 16 maar voor 50% volgroeid zijn en dat dit een grote impact heeft op hun gedrag? Of dat onze verwachtingen een grote impact hebben op de jongeren waar we mee in aanraking komen? In deze vorming ontdek je op een (inter)actieve manier wat je moet weten over jongeren en de context waarin ze leven om met hen aan de slag te kunnen.

Als deelnemer krijg je inzicht in de belangrijkste psychologische en neurologische kenmerken van tieners en jongeren en de invloed die ze hebben op hun gedrag. Ook wordt het concept maatschappelijke kwetsbaarheid geïntroduceerd. De inzichten die de deelnemers krijgen, komen voort uit het IPOP project. Een ESF project waar JES vzw promotor van was. Voor meer info, ga naar ipopinfo.wordpress.com. In het filmpje hieronder krijg je een voorproefje van de thema’s die aan bod komen in de vorming.

Deze vorming is een onderdeel van de vormingstweedaagse Aan de Slag met Jongeren en wordt ook aangeboden in de vorm van een Talk.

Ben je geïnteresseerd in dit aanbod? Raadpleeg onze prijzen en neem contact op.

Contact

simon.standaert@jes.be;

Ook interessant voor jou?

Aan de Slag met Jongeren

Een uitgebreid vormingsaanbod over hoe jij aan de slag kan met jongeren.

Omgaan met Jongeren

De belangrijkste principes met concrete voorbeelden over hoe in interactie te gaan met jongeren.

Competentiegericht Werken

Kader en praktijken rond versterkend werken met jongeren.